';

ELIZABETH TORNLAND

Instruktör

Om Elizabeth

Elizabeth är utbildad idrottslärare och specialiserad på stabiliseringsträning, skadeprevention och idrottsmedicin, men har också studier i didaktik, retorik och kommunikation i bagaget. Eventuella försök att argumentera mot träning lönar sig därför inte i Elizabeths sällskap!

Elizabeth har jobbat mycket med idrott på olika nivåer och ingick i flera år i teamet på Idrottsskadecentrum i Uppsala. En tidigare karriär var inom contemporary dance och musikal, och hon har jobbat som danspedagog under många år. Hon är också utbildad massör vid Axelsons Institut i Stockholm. Under flera år drev hon en pilatesstudio i Uppsala, Sportspilates.

På Elizabeths pass får du röra på dig och utmana dig själv. Samtidigt har hon rykte om sig att lyckas fantastiskt bra med rehabilitering – kanske för att hon så många gånger gjort den resan själv? Hennes motto är att ingenting är omöjligt: man får tänka till ibland, men det finns alltid en väg framåt och uppåt.

Sin egen pilatesutbildning fick Elizabeth hos Stott Pilates, Pilates Scandinavia och Pilates Standard. Från början var hon inriktad på modern pilates, men gick över till den traditionella metoden 2007 och har tränat för Fredrik Prag, Elisabet Prag, Peter Fiasca, Jay Grimes, Mejo Wiggin, Mari Winsor, Alycea Ungaro, Michael Johnson, Brett Howard, Chris Robinson och Kathi Ross Nash.

telefon: 072-711 08 10
mail: liz@tullingehalsokalla.se