';

LYMFTERAPI

få hjälp med svullnader, fibroser, lipödem och celluliter

Om Lymfterapi
Lymfmassage passar alla, och speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Behandlingen stimulerar lymfsystemet till att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Massagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser (när det blir trafikstockning i systemet dvs strama områden med begränsat flöde, kan vara tex vid ärr men även andra ställen på kroppen).

Korrekt andning inkluderas som en viktig del av hela behandlingen. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Klienten brukar uppleva sig ”lätt i kroppen” efter massagen. Eftersom behandlingen har en rensande effekt är det bra att ta det lugnt efter, äta bra och dricka mycket vatten.

Vi masserar med ekologiskt, luktfritt kokosfett. Kombinera gärna med ett besök i IR-bastun.

För Lymfflödesmassage samarbetar vi som tidigare med Vera Livskraft

Marie Skytt – Lymfflödesmassör
adress: Mekanikervägen 13C
hemsida: http://lymfflodesmassage.bokadirekt.se
epost: veralivskraft@gmail.com
tele: ‪073 650 05 95‬

VÅRA TJÄNSTER

LYMFMASSAGE

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar i lymfflödets riktning, muskelmassage, andning och tryck. Ibland används något djupare grepp för att lösa upp fibroser. Vi kan på så vis även behandla lipödem och celluliter. Vi masserar med ekologiskt, luktfritt, kokosfett och kompletterar även massagen med koppning för att lösa upp fibroser. I lymfterapin blir det inga märken på huden efter koppningen.
Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Klienten brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen.

Priser:

 • 60 min lymfmassage –  780:- och helg  890:-
 • 90 min lymfmassage – 1100:- och helg 1250:-, 5 kort 4950:-
6D METHOD

6D Action is a vacuum based, i.e. negative pressure-based massage device, and can also be used as an aid for physiotherapy and lymphatic drainage therapy, not only continuous vacuum suction but also pulsating vacuum suction.

The 6D Tape kinesiology tape with handles is designed for physio- and lymphatic therapy, as well as self-administered care. The base material is unique skin friendly kinesiology tape.

Priser:

 • 6D 30 minuter ansiktsdränage 550:-
 • 6D 45 minuter 750:-
 • 6D 60 minuter 950:-
MEDICINSK LASER

Forskningen på över 40 år visar att laserljuset som kan minska smärtor och inflammationer samt främjar läkningsförmågan. När lasern används i detta syfte kallas det medicinsk laserbehandling.

Effekten från lasern ökar energiupptaget i cellen så att det

 • Stimulerar cellfunktionen ( immunförsvaret )
 • Reducerar inflammationer
 • Minskar smärtor
 • Reducerar svullnader och ödem
 • Främjar läkningen

Behandlingen börjas alltid genom att öppna upp lymfsystemet för att få ett bättre flöde och i och med det ytterligare öka läkningsförmågan. Behandlingen är smärtfri och de flesta känner sig mer avslappnade efteråt.

Akuta skador behandlas med fördel direkt efter skadan och flera efterkommande dagar i följd för snabbare resultat.

Priser:

 • 30 min 425:-
IR-BASTU

En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Strålningsvärmen från infrabastu värmer upp kroppen direkt och inte genom luften. Infrarött ljus har förmågan att direkt tränga in genom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm. Man svettas 2-3 ggr mer än i en traditionell bastu. Detta leder till positiva effekter för muskler och leder samt hjärt-/kärlkonditionen. Genom ett förbättrat lymflöde bidrar det också till att minska svullnader och inflammationer.En bastusession befriar också kroppen från olika föroreningar, vilket kan förbättra immunförsvaret och öka vitaliteten. Huden får förbättrad spänst och friskare färg.Under en bastubehandling på 30 minuter kan du förbränna ca 600 kalorier. Detta kan variera utifrån kroppens kondition i värme, dvs hur mycket svett kroppen kan producera. Genom att värmen penetrerar fettcellerna på djupet bidrar det också till att minska celluliter.När du kommer in i basturummet sätter du igång bastun, dricker ett glas vatten och sätter dig i bastun medans den fortfarande är kall. Det hjälper lymfsystemet att komma igång gradvis, vilket visat sig mest effektivt.
Det räcker med 30 min men du kan sitta kvar längre om du så önskar. Du behöver dock ha städat av efter dig och lämnat basturummet efter 55 min.
Avsluta med ytterligare ett glas vatten.

VÅRA TERAPEUTER
Katarina Ballaiova Hoverberg
Diplomerad massör / träningsinstruktör
Image
Jag är en av de glada instruktörerna på Tullinge Hälsokälla, utbildad i klassisk pilates (Comprehensive instructor). Leder för närvarande några av pilatespassen, yogalates och zumba samt jobbar som PT i pilates. Även certifierad Mammamage tränare och massör.
Tycker att pilates är en superbra, utmanande, varierande och rolig träningsform som ger oss människor den bästa förutsättningen för att bygga eller behålla en stark och hälsosam kropp där även sinnet hänger med!

tel: 0709-670 658
epost: katarina@tullingehalsokalla.se